Неділя, 19.05.2024, 01:19

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Цими вихідними у стінах Тернопільської школи №24, уперше за останні 3 роки, пластове новацтво із Києва, Львова та Тернополя показало усе на що було спроможне в своїх спортивних осягах. Всього у спартакіаді прийняло участь 12 команд, і як показує загально світома статистика – дівчат таки завжди більше: було лише 3 хлопчачих команди.
 
Організаторам вдалось забезпечити новацтво та впорядників позитивним настроєм та спортивним азартом до перемоги. Сприяли цьому як самі змагання з футболу, баскетболу, пластболу та китайського футболу, так і новаторства такі як гра із флорболу та сучасна ігрова кімната з іграми у віртуальну реальність.
 
Також цікавим елементом програми були так звані «Ігри гнізд», які проводились у неділю. Ці ігри були розраховані для того аби новацтво могло трішки розслабитись, посміютись та показати справжню командну згуртованість.
 
Своїми враженнями поділилась минулорічний референт новацтва станиці Тернопіль Оля Волощук: «Щиро кажучи мені сподобалась програма Спартакіади: перший день коли діти грали у всім знайомі ігри і їм це вдавалось то вони з цього раділи, а коли і були програші, то впорядники одразу їх заспокоювали. А в другий день на «іграх гнізд» я тримала кулаки за усі команди із Тернополя. Також мені сподобалась ідея ... Читати далі »
Переглядів: 652 | Додав: Romeo | Дата: 08.11.2011 | Коментарі (0)

Готуйсь, сестрички і братчики!

Крайова Булава УПН нагадує, що звітний період закінчився 1 жовтня 2011 року, проте, далеко не всі осередки прозвітували. Просимо виправити ситуацію якомога швидше і надіслати електронні звіти на адресу референта частин КБ УПН сест. Олі Фегецин:  lastivka@ua.fm . Кінцевий термін - 28 жовтня 2011 року!

Просимо наступні осередки оперативно прозвітувати:

  • Тернопіль та округа
  • Рівне
  • Дніпропетровськ
  • Луцьк
  • Івано-Франківська округа
Переглядів: 527 | Додав: Romeo | Дата: 18.10.2011 | Коментарі (0)

Федерація ІV Крайової Новацької Спартакіади 2011 запрошує до участі! Туристи та спортсмени, купці та держслужбовці, пластуни та просто не байдужі люди! Запрошуємо вас 5-6 листопада 2011 року Божого відвідати Кубок Спритного Орляти, який буде проходити в м. Тернополі.

Що потрібно для отримання квитка на участь у змаганні?

1. Зібрати команду, назбиравши сім спортсменів(учасників) та одного повнолітнього тренера (братчика/сестричку) та заповнити зголошення, яке можна завантажити тут до 21 жовтня 2011 р. Б.
2. Зробити групове фото , де команда спортсменів разом з тренером в парадних костюмах(одностроях).
3. Вислати службі реєстрації команд Єврокубка Спритного Орляти сест. Лілі Мочулі, за адресою: lilichka.m.i@gmail.com або по skype: lilia.mochula
4. 24 жовтня отримати листа-підтвердження про участь в Спартакіаді.
5. Гідно та серйозно підготуватися та показати себе, своє гніздо і станицю!

Дирекція та служби на Єврокубку Спритного Орляти ІV Крайової Новацької Спартакіади 2011:
Переглядів: 1160 | Додав: Romeo | Дата: 29.09.2011 | Коментарі (0)

22 жовтня 2011 р. відбудеться ХI мистецький фестиваль
УПН "Дитячі Мрії"

Ведмедик Вінні-Пух та його друзі запрошують усіх новаків і
новачок та усіх братчиків і сестричок на XІ Крайовий мистецький
фестиваль УПН "Дитячі Мрії" в Івано-Франківську 22 жовтня 2011 р.

Тема фестивалю «Казки!»

Фестиваль проходить у форматі популярного шоу «Україна має талант». Тож чекаємо на
найрізноманітніші таланти, які тільки можна показати на сцені!

Також конкурсна програма включає:
ü Театральні мініатюри
ü Авторські фотовиставки про рій
ü Виставку мистецьких робіт
ü Приїжджайте!

На вас чекає неповторний день у казці!
Вкладка з новацтва – 50 грн.

Зголошення (в довільній формі) приймає комендант фестивалю - Тьотя Леся (пл. сен. Леся
Бойко,ПС) т. +38 097 99 80 363, (03475)65212

Готуйсь! До зустрічі!
Переглядів: 595 | Додав: Romeo | Дата: 27.09.2011 | Коментарі (0)

Готуйсь, сестрички та братчики, гніздові та референти новацтва!

КБ УПН нагадує вам про звітування УСІХ новацьких частин!

Референт частин КБ УПН С.О. Оля Фегецин очікує ваших звітів на скриньку lastivka@ua.fm до 1-го жовтня. Не забувайте, що гніздові звітують до своїх осередків (станиць) чи округ, а окружні референти надсилають уже зведені звіти. Прохання не дублювати звіти.
Переглядів: 606 | Додав: Romeo | Дата: 21.09.2011 | Коментарі (0)

Крайовий вишкіл виховників УПН відбудеться в Києві 20-23 жовтня 2011 р.Б. До участі у вишколі запрошуються всі зацікавлені в роботі з УПН, які планують в найближчому майбутньому стати новацькими виховниками. Учасникам вишколу має бути не менше 16 років, в інших випадках звертайтесь до проводу. Зголошення можна завантажити тут, та надсилати за адресою: nkyyak@gmail.com. Останній термін зголошення 8 жовтня 2011 р.Б. З питаннями звертайтесь до організаторів.

Комендант вишколу:

... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: Romeo | Дата: 20.09.2011 | Коментарі (0)

Пластуни Івано-Франківська презентували унікальну українську настільну карткову гру «За Волю!». УПА проти фашиської Німечинни.

У понеділок, 5 вересня в кафе «Бункер» було презентовано унікальну українську настільну стратегічну карткову гру «За Волю!». Ініціаторами даного заходу виступи осередок Пласту В Івано-франківську – Національної скаутської організації України 

Про історію виникнення гри, яка бере свій початок з 2004 року в Канаді розказував присутнім представник організації Тарас Зень. Ця гра вигадана пластуном Андрієм Водославським на пластовому таборі. Юним с припала до душі така історично-виховна розвага і вони, їхні батьки та інші пластові виховники настирливо наполягли на тому, щоб створити такий продукт на професійному рівні. Адже окрім звичайної розваги молодим людям гра несе просвітницький характер. Вона ілюструє, що УПА боролась не тільки проти загонів НКВД, але й проти фашиської Німечинни. 

Спершу Андрій Водославський хотів звернутись до канадських художників, але потім передумав, адже вони не змогли б якісно передати усі деталі уніфо ... Читати далі »
Переглядів: 554 | Додав: Romeo | Дата: 19.09.2011 | Коментарі (0)

Літо, що минуло стало для більше як 500 новаків та новачок краю повне цікавих пригод та незабутніх вражень. Адже вони були учасниками 10 новацьких таборів, що відбувалися в Україні. Хотілося б не минути увагою жоден з таборів,бо кожен з них є особливим. Цього року в краї відбулося 3 крайові табори: Крайовий історичний табір «Літопис рідної землі» учасниками цього табору стали 120 новаків, які вирушили у мандрівку по спіралі часу і побували у княжих часах, як справжні козаки плавала на чайках та визволяли з турецького полону українських дівчат  та хлоп‘ят, боролись за волю разом з славними синами і дочками України, воїнами УПА, у повстанських часах. Табір відбувався у с.Смодна Косівського рн. Івано-Франківської обл. з 1.07 по 12.07 2011р.Б. Комендантом табору була сестричка Оля Бондаренко.


Крайовий мистецький табір «Ча-ча-раз!» цьогоріч відбувався на Закарпатті  у селі Лісарня Мукачівського рн. 26.06 по 09.07 2011р. Учасники табору (а це 71особа ) окрім оволодіння мистецькими техніками побували на справжньому карнавалі,відвідали Бразилію, Мексику, Еквадор, Панаму, Колумбію,  Гондурас, про які дізнались багато цікавого. Комендантом табору була сестричка Оля Фегецин.
Цього року вперше відбувся Крайовий німецькомовний табір «Pfadis»,як зазначила комендант табору Оля Фегецин - «така їдея виникла через бажання поєднати свою професію викл ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: Romeo | Дата: 19.09.2011 | Коментарі (0)

З 10   по 21 серпня 2011 року Божого хутір села Лагодів знову наповнився веселим дитячим сміхом, шумом, метушнею. Відбувався дитячий новацький  табір Львівської округи. Сама назва табору « Золота Середина « вже  сама про себе говорить – щось пов’язане із золотом. І було так, адже програма включала у себе пошук скарбів ( золотих, звичайно…І не тільки ). 
Скарби… Хто у дитинстві не захоплювався цікавими історіями про пригоди у пошуках скарбу, чи то піратського, закопаного у землю, чи то індіанського золота…Уявлялися  скрині, наповнені золотом десь у трюмах затонулих кораблів …
Цілими днями дітей захоплював сам пошук: від самого початку це було своєрідне знайомство з територією – вони мали знайти і назвати небезпечні місця; другого  дня  відбулася інвентаризація лісу на визначеній території; третього дня вони отримали справжні карти з маршрутом по селу Лагодів, мали відвідати усі позначені стратегічні місця села і дістатися до кінцевої точки, де І мав бути скарб. Це було Морозиво- таке диво під час спекотного дня!  В такий спосіб діти і ознайомилися з місцевістю, поштою, клубом, школою, фермою, старовинною церквою, стадіоном та із самими людьми, з якими Їм довелося зустрітися. Ми познайомилися із мамою одного пластуна, народженого у Лагодові ... Читати далі »
Переглядів: 764 | Додав: Romeo | Дата: 27.08.2011 | Коментарі (0)

1-го липня у с. Смодна Косівського р-ну Івано-Франківської області розпочався крайовий історичний табір УПН «Літопис рідної землі». 

На даний час триває 3-ій день табору. 

Підтабори активно розпочали програму: 

"Отроки і боярівни" стали очевидцями створення Київської Русі, познайомилися з славетними князями Києм, Щеком, Хоривом та їхньою сестрою Либідь; 

"Джури та гетьманівни" потрапили на козацьку Січ, вступили в лави полків Стародубівський, Богуславський, Ірпінський та Київський; мали можливість змайструвати справжні смушеві шапки, а дівчата – герасівки з кутасиками; 

"Звідуни і зв’язкові" потрапили  на ватру до повстанців і зголосилися їм допомагати.


4 липня

Триває 4-ий день історичного крайового табору "Літопис рідної землі".  ... Читати далі »
Переглядів: 787 | Додав: Romeo | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »