Субота, 18.05.2024, 23:05

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Ти ще досі ходиш на закупи з поліетиленовими пакетами??? Прийшов час виправити це!!!
Вперше пластуни мають можливість похизуватися торбинкою від новатцва.

Ми з радістю представляємо Вам екоторбу "Зелений вітрячок", яка допоможе відбутись крайовому новацькому екологічному табору! Кошти вилучені від продажу цієї торби підуть на компенсацію вкладки дітям, які не можуть сплатити повного внеску, а також на закупівлю матеріалів для табору.
Вартість екоторби - 50 грн. Торба розміром 34*40см з довгими ручками, в ній поміщається середньостатистичний ноутбук.

Якщо маєте бажання придбати - звертайтесь до Ірусі Янів ircja.janiv@gmail.com.

п.с. незабаром будуть торби з іншим дизайном і англомовним текстом, якщо раптом комусь знадобиться)
Переглядів: 538 | Додав: Яся | Дата: 05.05.2012 | Коментарі (0)

Ти їздиш в проводі таборів, але хочеш дізнатися чогось нового? Хочеш вміти підкорювати табуни невгамовних новаків лише кількома рухами? Твоя ініціатива і бажання розвиватися не дають тобі спати?

Тоді зголошуйся на Раду Орлиного Вогню(булавних), яка відбудеться 26-27 травня в м. Львові. Зголошення можна завантажити тут . 

Всі деталі в Крайової Булавної УПН С.О. Олі Герус, ЧоК 
097-230-18-25, 093-706-39-56      
e-mail: cshebetushka@gmail.com
skype: olha.herus
ICQ: 330874138

Переглядів: 630 | Додав: Romeo | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)

У четвер на Шептицьких у Львові поселився Вінні-Пух. Він запросив з собою своїх друзів та запровадив нові правила в приміщенні станиці Львова. Тут тепер існує одне правило - веселощі! І всі учасники вишолу новацьких виховників радо слідують цьому правилу ось уже третій день.

Вінні-Пух окрім Кролика, Тігри, ослика Іа, кенгуру Кенги та Ру зібрав навколо себе юнаків та юначок, старшопластунів та сеньйорів зі Львова, Самбора, Рівного, Черкас, Сокаля та Тернополя.

Сьогодні Вінні-Пух провів теренову гру , де майбутні новацькі виховники спробували скочити вище ніж Кенга, розсмішити ослика Іа, скласти більше слів ніж розумна Сова, скуштували багато смакот від Кролика та розгадували найбільші таємниці Вінні-Пуха.

Але все найцікавіше учасників вишколу новацьких виховників чекає ще попереду :-) 


Переглядів: 616 | Додав: Romeo | Дата: 22.04.2012 | Коментарі (0)

Твоє гніздо є особливим? Ви знаєте щось таке, чого не знають інші? Вмієте знімати і монтувати? Хочете стати зірками Всесвітнього масштабу? А під руками є камера?? Тоді зголошуйтеся на конкурс!

Вимоги:
Відеопрезентація в довільній формі(слайдшоу/відеозвіт/ flash програмка і т.д.)
Презентація не повинна перевищувати 5 хв.
Зголоситися в довільній формі потрібно до 31 травня 2012 року Божого за електронною адресою romeo29plast@gmail.com , в листі вказати посилання на відеопрезентацію на youtube.com

Переможців чекають пам'ятні призи! 
Учасники конкурсу:

Гніздо ч.8 Мандрівники Сонячного Ранку


Є якісь питання? Дзвоніть Голові Суддійської Колегії, Крайовій Булавній УПН С.О. Олі Герус, ЧоК 
Переглядів: 661 | Додав: Romeo | Дата: 19.04.2012 | Коментарі (1)

Членькині  ІV куреня  УСП "Ті, що греблі рвуть"  запрошують  до участі у крайовому новацькому історичному таборі  "Літопис рідної землі 2012”  новаків та новачок віком 6-12 років та їх виховників. Цьогорічний табір проходитиме на базі "Черемош" м. Вижниця Чернівецької області з 1 по 12 липня 2012 року. 

Просимо всіх охочих попередньо зголоситися до заступника з організаційних питань, ст. пл. вірл. Наталії Кияк, Гр за тел. ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: Romeo | Дата: 11.04.2012 | Коментарі (0)

Два сонячні весняні дні серед гір, біля каміну, в колі друзів. Навколо топився сніг і з вікон хатинки було видно десятки невеликих потічків, котів, які бродили болотяними стежками, було чути птахів, вітер, потріскування вогню. Це був неймовірний час і неймовірне місце саме для нашої мети – Майстерні Старого Орла.
Традиція Майстерні започаткована Старим Орлом Теодозієм Самотулкою (в Україні така Майстерня вперше була проведена 1996 року за участі самого Теодозія Самотулки). Метою такої зустрічі є спілкування новацьких виховників, які мають чималий досвід праці в УНП і які готові думати, аналізувати і вирішувати ті проблеми та труднощі з якими стикається улад, а також ділитися досвідом, переосмислювати пластову ідею та пластову методу, і просто проводити час у колі однодумців та друзів, для яких небайдужим є новацтво.
Отож, цьогорічна Майстерня присвячена питанню стратегічного розвитку УПН та новим цілям, які варто перед собою поставити. Учасники МСО зосередились на кількох темах:
  • Чим є Пласт для кожного з нас, які його цілі в сучасному світі і які можуть бути методи досягнення цих цілей. Останні тенденції в Пласті: аналіз позитивних і негативних зрушень. Причини одних і других.
  • Новацтво на тлі епохи: як розвивався улад, які ставив перед собою цілі та як їх досягав з часу заснування і до сьогодні. 
  • Що таке УПН сьогодні? Які особливості сучасних дітей, які нові виклики ставить перед нами нова епоха?
  • Новацька ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: Romeo | Дата: 21.03.2012 | Коментарі (1)

Для того, щоб уявити собі новака, достатньо згадати Пеппі Довгупанчоху.  Пеппі - дивовижна дівчинка. Їй дев’ять років. Ця дівчинка вміє сама з усім справитися. Вона грається, коли хоче, спить, коли хоче, дбає про своїх мавпочку та коня. Ще вона дарує своїм друзям подарунки та вміє бути пошуковцем. І стара бляшана банка, і іржава шпулька, і олівець перетворюються на якісь незвичайні речі, бо Пеппі вміє з усього зробити веселощі. Пеппі не переживає, що в неї різні панчохи. А ще вона рада, що в неї величезні черевики, бо можна вільно ворушити пальцями. З цією дівчинкою весело навіть тоді, коли вона спить: кладе ноги на подушку, а голову ховає під ковдру.
З такої розповіді і розпочалось знайомство юнацтва з новацтвом. Весь вишкіл був пронизаний казкою Пеппі.
Починалось все з офіційного відкриття, перша слова братчика бунчужного: «Вишкіл, збірка в колі!» і паніка в наших рядах… Як в колі? Чому в колі? Але юнацтво швидко пристосувалось до впоряду новацтва.
Гра на знайомство, гра від сестрички коменданта, гра від братчика бунчужного… і весь день ігор…
Перша гутірка «Що таке новацтво». І хто ж краще може про це розповісти, як не Крайова булавна УПН  і просто хороша людина ст.пл.гетьм.вірл.Оля Герус. Після перших слів булавної в приміщенні станиці Львів запала тиша… юнацтво черпало все що тільки можна було…
Знову гра і перші розважальна гутірка: «Чому круто бути новацьким виховником?» Тут теж не було навіть сумніву, хто ... Читати далі »
Переглядів: 669 | Додав: Romeo | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Готуйсь братчики і сестрички!

Ось і не забарилося до нас тепле літечко. Невдовзі кожен з нас пакуватиме свій наплічник і рушатиме до табору, щоб потішити наших невгамовних новаків і новачок. Булава УПН просить всіх комендантів цьогорічних таборів зголосити їх до 20 травня 2012року. Зголошення надсилайте на e-mail: vasiliko03@gmail.com.
Зголошення можна завантажити тут

Телефон для довідок: 0966071728
З найкращими побажаннями сестричка Оксана Василик
Переглядів: 534 | Додав: Romeo | Дата: 06.03.2012 | Коментарі (0)

Тема: «Стратегії розвитку УПН в контексті сучасної епохи, її переваг, проблем та викликів». 

До участі запрошуються новацькі виховними з досвідом роботи з новацтвом – не менше трьох років. При відборі учасників, перевага надаватиметься гніздовим, діючим виховникам та референтам частин УПН.

Майстерня Старого Орла буде проходити у форматі діалогу-дискусії, в ході якої кожен з учасників зможе висловити  власні міркування стосовно запропонованої теми, та поділитись своїм досвідом.

Для ефективної та конструктивної роботи під час Майстерні, кожен з учасників повинен підготувати матеріяли на запропоновану тему, яка буде узгоджуватися при оголошенні, та за презентувати розробку на Майстерні.

Вкладка становить 40 грн.

Кількість місць обмежене, тож не зволікайте!

За детальнішою інформацією звертайтесь до ст. пл. вірл. Ірини Янів, ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: Romeo | Дата: 05.03.2012 | Коментарі (0)

Готуйсь любі братчики і сестрички.

Ось уже добігає час зголошення на Крайові новацькі табори. Цього року булава усі свої сили спрямувала на те, щоб цього року дати змогу усім новакам взяти участь в крайових таборах, а тоді усім разом приїхати на перший день ЮМПЗ. Саме тому цього року відбуватиметься аж 4 крайові табори. Кожен член булави, взяв на себе роль коменданта одного з таборів, чи активно долучається до одного з них. На жаль нам не вдалось, як ми планували залучити більше коштів, аби вкладка на табори була доступною для усіх. Проте 2 з чотирьох таборів мають значно меншу вкладку.

Проект ЮМПЗ - це чи не найвитратніший проект Пласту за останні роки. Приблизний бюджет його допоки складає 4 млн. грн. Залучити таку кількість коштів непросте завдання, яке стоїть перед кожним з нас. Тут дуже важливо, що це є НАШИМ спільним завданням. Зараз над програмою, збіркою коштів працює дуже велика кількість волонтерів, аби створити свято самим собі, адже 100-ліття - це свято кожного пластуна від маленького до великого. Тому важлива активна участь кожного з нас. Адже буде ... Читати далі »
Переглядів: 660 | Додав: Romeo | Дата: 05.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »