Понеділок, 06.05.2024, 01:03

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Цей День Пластуна – запам’ятали всі ! І запамятали найбільше новацтво – наш Фешин Ідей – був шикарний! Я дуже тішуся що цього року – ми змогли не лише самі забавлятися, але і показати іншим – в шо ми бавимось і шо вміємо робити!
Так собі – надоїло тобі ходити в звичному одязі – можеш одягнути сукню з газет з колекції рою «Котасики»! Хочеш щоб тобі уступали місце в трамваї – можеш вдягнути коробку – від рою «Черепашки», або щоб тебе впізнали знайомі – супер сукенку з фольги від рою «Росинки».
Словом – наш фешин був на всі смаки – і кожен міг вибрати собі щось на свій смак і просто потішитись новацтвом – бо їхній вихід – не може не потішити!!!
Еко – конкурс такі собі дрібнички для повсякдення – як з тетрапаків зробити щось і не просто щось, а щось потрібне і креативне. Комодик щастя – від рою «Чічки» - запихаєш собі руку в будь яку шухлядку і витягаєш або пророцтво на сьогоднішній день, або мудру кусочок радості – цукерку, або ж нічого – бо шухлядка щастя – є пуста, так як кожен кладе туди те, що сам хоче )
Можна було побачити – найбільшу філіжанку кави у Львові – від рою «Гномики», або «Скотчоводичку» від рою «Парасольки». Словом – новацтво не сиділо без діла – і провела День Пластуна на всі 100%!
Фото-звіт з ДЕНЬ ПЛАСТУНА ФЕШИН ІДЕЙ!
... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: Rysya | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)

Ars longa, vita brevis!
(Життя коротке, мистецтво вічне!)

Зголошуйтесь на Крайовий мистецький табір УПН 2011!

Крайовий мистецький новацький табір вже водинадцяте запрошує новаків та новачок віком 6-11 років, а також виховників та інструкторів! На вас чекає незабутня подорож у світ мистецтва та пригод! 

Табір планується в першій половині липня на сонячному Закарпатті. Попередньо зголоситись можна до 18-го березня 2011 року комендантові табору ст. пл. Олі Фегецин, ПС на електронну адресу lastivka@ua.fm або за телефонами: 097 172 34 89 та 063 64 61 363.

Дізнатися про життя мистецького табору за останні роки можна на сторінці у Face ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Додав: Romeo | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

    Провід Крайового Новацького Історичного табору "Літопис Рідної Землі 2011" запрошує до участі у таборі новаків та новачок віком 6-12 років та їх виховників. Цьогорічний табір проходитиме в часі з 1 по 20 липня 2011 року(12 днів). Місце уточнюється.
Просимо всіх охочих попередньо зголоситися до коменданта табору, ст.пл. Ольги Бондаренко, Гр. за телефоном 097-968-41-79, або за адресою: olga.o.bondarenko@gmail.com до 28 лютого 2011р. для завчасного планування організаційних питань табору.

В попередньому зголошенні (довільної форми) обов'язково просимо вказати і подати його до 28.02.2011 р.:
1. Орієнтовну кількість дітей-учасників табору
2.Вік та стать дітей
3.Зазначити підтабір, в якому хотіли б прийняти участь
4.Імена та контактні дані виховника(ів) рою

Переглядів: 664 | Додав: Romeo | Дата: 09.02.2011 | Коментарі (0)

Ось вже грають срібні сурми,
Рвуться ланці , тріщать тюрми,
Дніпр до Дону каже: "Брате,
Гей пора нам вже вставати,
Пора хвилею шуміти,
Щоб козацькі знали діти,
Що родився вже Месія!...

8 січня пластуни-новаки станиці Сокаль, незважаючи на досить несприятливу погоду – мокру, снігову кашу під ногами, відвідали з вертепом близько 20 родин м. Сокаля.   З трепетом в душі ще раз  і ще раз переживали глядачі разом з акторами хвилюючу історію народження Христа – Спасителя світу: погрози грізного Ірода, підступні  лестощі хитрого Мошка,  брехливі обіцянки  Циганки та Біди, а також докірливу промову Аннгела-охоронця, мужні слова Козаків. А колядували всі гуртом: і пластуни, і  господарі.
Cолодощі та фрукти, якими пригощали щедрі господарі, колядники чесно розділили і з’їли, 10% зароблених грошей, за давнім християнським звичаєм, віддали на церкву, а решту -  на потреби станиці.
А 9 січня сокальські пластуни, як лауреати ІІ премії районного фестивалю «Різдвяні канікули 2011», були нагороджені грамотою та книгами і брали участь у Гала-концерті переможців фестивалю.

Галя Матвіїв
Переглядів: 606 | Додав: Romeo | Дата: 02.02.2011 | Коментарі (0)

Сокальські пластуни другий рік поспіль стали учасниками щорічної благодійної акції "Помічники святого Миколая". Ініціатором акції вже понад десять років є Благодійний фонд "Карітас"Сокаль, та проходить вона з благословення Владики Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна. Цьогоріч "Помічниками святого Миколая" стали понад п’ятдесят магазинів, підприємців, спонсорів, парафія святих апостолів Петра і Павла м. Сокаля, волонтери – учні шкіл міста та району.

Фінальним етапом акції було святкове дійство, що відбулося 19 грудня у День святого Миколая Чудотворця в Народному домі м. Сокаля. Про роль святого Миколая у житті українських родин, історію свята розповів дітям директор Благодійного фонду "Карітас"Сокаль о. Ярослав Кащук.

Сокальські пластуни та вихованці Сокальського будинку дитячої та юнацької творчості організували для дітей з особливими потребами концерт, ігри, забави, допомагали святому Миколаю  роздавати подарунки..


Переглядів: 559 | Додав: Romeo | Дата: 02.02.2011 | Коментарі (0)

КБ УПН оголошує конкурс на проведення новацького мистецького фестивалю

Крайова булава УПН оголошує конкурс на проведення Крайового мистецького фестивалю для дітей новацького віку. До участі у конкурсі запрошуються новацькі виховними, які мають бачення і бажання організувати мистецький фестиваль для новацтва краю. Для участі у конкурсі потрібно заповнити зголошення і надіслати його до 10 лютого за адресою: cshebetushka@gmail.com. Комісія конкурсу перегляне проекти і до кінця лютого оголосить про проект, який переміг у конкурсі.

 

Для детальної інформації просимо звертатись до Провідниці ОК Ольги Герус.

Переглядів: 647 | Додав: Romeo | Дата: 25.01.2011 | Коментарі (0)


Пластуни за сприянням "Видавництва  Старого Лева" організовують в мистецьких центрах чи установах презентації книг дитячих письменників Зірки Мензатюк "Таємниця козацької шаблі" та Іана Вайброу "Капосна книжечка маленького вовчика", у сюжетах яких поруч з головними героями є пластуни. 

Тривалість презентації  - 1 год.
Перші 30 хв. – знайомство з видавництвом, розповідь від письменниці.
Другі – 30 хв. читання новацькими виховниками або спеціально запрошеними відомими людьми уривків з книжок, де фігурують пластуни. 

В заході у якості глядачів залучається новацтво з батьками, а також звичайні діти, які дізнаються про презентацію з плакатів у школах та позашкільних закладах.   

Дати перших презентацій:  

ЛЬВІВ:
Дата: 29 січня (субота)
Час і місце: 12:00, Читальний зал Львівської обласної бібліотеки для дітей. 
З пластунами книжечки читатимуть: учасники вокальної формації "Пікардійська Т ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: Romeo | Дата: 25.01.2011 | Коментарі (0)

Про акцію

Літопис рідної землі – це всеукраїнський виховний пластовий табір для дітей 7-11 років (новаків). Завдання табору – прищепити любов дітей до української історії та культури. Протягом табору діти в ігровій формі знайомляться з основними періодами історії України та видатними особистостями, а також українськими звичаями і традиціями. Табір побудований на основі методики відомого українського педагога Теодозія Самотулки і включає в себе 3 основні періоди історії України – гра "Отрок / Боярівна” (княжі части), "Джура / Гетьманівна” (козацькі часи) та "Звідун / Зв’язкова” (історія України ХХ століття до Незалежності України). Протягом останніх 6 років табір проводиться для 150 дітей з Києва, Рівненської, Луганської, Хмельницької та інших областей, - в основному діти з малих або новостворених пластових осередків, де організації не в змозі проводити табір самостійно.

Ціль

Створити "залізний” фонд всеукраїнського виховного табору для дітей 7-11 років "Літопис рідної землі” у розмірі 150,000 грн.

Для чого?

Щоб мати щороку постійну суму, яка могла б покрити організаційні витрати виховників табору, а також дітей, що не в змозі оплатити повну вкладку за ... Читати далі »
Переглядів: 966 | Додав: Romeo | Дата: 25.01.2011 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 7 8 9