Неділя, 19.05.2024, 08:19

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Серпень » 6 » Завершився крайовий історичний табір новаків "Літопис Рідної Землі"
17:39
Завершився крайовий історичний табір новаків "Літопис Рідної Землі"
1-го липня у с. Смодна Косівського р-ну Івано-Франківської області розпочався крайовий історичний табір УПН «Літопис рідної землі». 

На даний час триває 3-ій день табору. 

Підтабори активно розпочали програму: 

"Отроки і боярівни" стали очевидцями створення Київської Русі, познайомилися з славетними князями Києм, Щеком, Хоривом та їхньою сестрою Либідь; 

"Джури та гетьманівни" потрапили на козацьку Січ, вступили в лави полків Стародубівський, Богуславський, Ірпінський та Київський; мали можливість змайструвати справжні смушеві шапки, а дівчата – герасівки з кутасиками; 

"Звідуни і зв’язкові" потрапили  на ватру до повстанців і зголосилися їм допомагати.


4 липня

Триває 4-ий день історичного крайового табору "Літопис рідної землі". 

Новаки обрали собі вмілості. Хоча погода мінлива та оптимізм дітей та виховників розганяє хмари на небі.


5 липня

Сьогодні готуємось до справжньої української вечірки та подальшого переведення програми за  історичними комплексами. Значно підсолодило життя вживання шоколаду від Фонду Начального пластуна. Ну дуже дякуємо!

6 липня

Приїхавши з різних станиць, запорошені і брудні, нас вже який день поливає дощ, і ми чистенькі та пухнасті.

4-го липня в нас відбулася визначна подія - українська вечірка. На вечірку були запрошені Отроки - княжі діти, Джури та козаки, упівці та січові стрільці. 

Сьогодні на вечір будемо мати купальську ватру; підтабори виготовили Марену і Купала, сплели віночки для визначення своєї подальшої долі, мають намір знайти квітку папороті і просять дозволу Бога Ярила дозволити проводити наше свято

7 липня

Вчора ми відсвяткували Івана Купала феєричною ватрою,на яку прийшло дуже багато особливі гості:бог Сонця – Ярило, Баба Яга,чортенята,русалки,Водяник,Мавка та Лісовик. Купало і Марена були успішно спалені,а кожен з новаків знайшов свою пару і мав змогу перестрибнути через вогнище,щоб очистити своє кохання. А сьогодні святкуємо Івана,в Косові день міста,тому ми вирішили приєднатися до мешканців на фестиваль і продовжити наше свято.

А ще з нами таборують песик Батон,який приходить на всі наші збірки і стоїть в колі на «Струнко» на відкритті і закритті,на підтаборі «Отроки» у нас з’явились пташата,які випали з гнізда і за ними доглядають наші новаки.


10 липня

Відбувся ярмарок, де новаки мали змогу купити собі відзначку табору та багато різних солодощів та фруктів, а також продати речі власного виробництва та заробити багато таборових гривеників. Підтабори «Джури і гетьманівни» і «Звідуни і зв’язкові» провели Олімпійські ігри, де були визначені найсильніші, найкмітливіші та найшвидші новаки. На ватру до Джур завітали дві чарівні красуні, у сукнях з обгорток від шоколаду Milka.


11 липня

Був останній день програми табору,ввечері відбулася урочиста посвята  в Отроки/Боярівни, Джури/Гетьманівни та в Звідуни/Зв’язкові. Також ввечері новаки отримали свої таборові футболки.


12 липня

Відбулось закриття табору, усі з величезною кількістю спогадів роз’їхались по своїх домівках.

Фотографії з табору можна переглянути тут.
Переглядів: 788 | Додав: Romeo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: