Неділя, 19.05.2024, 11:11

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 21 » Майстерня Старого Орла відбулася 17-18 березня в смт. Славське
13:24
Майстерня Старого Орла відбулася 17-18 березня в смт. Славське
Два сонячні весняні дні серед гір, біля каміну, в колі друзів. Навколо топився сніг і з вікон хатинки було видно десятки невеликих потічків, котів, які бродили болотяними стежками, було чути птахів, вітер, потріскування вогню. Це був неймовірний час і неймовірне місце саме для нашої мети – Майстерні Старого Орла.
Традиція Майстерні започаткована Старим Орлом Теодозієм Самотулкою (в Україні така Майстерня вперше була проведена 1996 року за участі самого Теодозія Самотулки). Метою такої зустрічі є спілкування новацьких виховників, які мають чималий досвід праці в УНП і які готові думати, аналізувати і вирішувати ті проблеми та труднощі з якими стикається улад, а також ділитися досвідом, переосмислювати пластову ідею та пластову методу, і просто проводити час у колі однодумців та друзів, для яких небайдужим є новацтво.
Отож, цьогорічна Майстерня присвячена питанню стратегічного розвитку УПН та новим цілям, які варто перед собою поставити. Учасники МСО зосередились на кількох темах:
  • Чим є Пласт для кожного з нас, які його цілі в сучасному світі і які можуть бути методи досягнення цих цілей. Останні тенденції в Пласті: аналіз позитивних і негативних зрушень. Причини одних і других.
  • Новацтво на тлі епохи: як розвивався улад, які ставив перед собою цілі та як їх досягав з часу заснування і до сьогодні. 
  • Що таке УПН сьогодні? Які особливості сучасних дітей, які нові виклики ставить перед нами нова епоха?
  • Новацька виховна метода: чи потрібна адаптація до сучасних умов? Якщо так, тоді в чому полягатимуть зміни та як їх досягнути?
  • Конкурентноспроможність волонтерської праці в сфері виховання дітей новацького віку.
  • Власне цілі на коротку та на довгу перспективу. Напрямки у яких має розвиватися УПН.
Напередодні Майстерні кожен учасник обрав тему, яку повинен був тезово підготувати та модерувати на самій зустрічі, адже Майстерня проходить не у формі гутірок-лекцій, а у формі обговорень, дискусій, роботи в групах.
Два дні – надзвичайно малий термін для того щоби вповні обговорити, а тим більше напрацювати вирішення досить обширних та важливих питань. Тому традиція Майстерні Старого Орла неодмінно буде продовжуватись. На наступних зустрічах плануємо обирати більш вузькі теми практичного спрямування (як на початках була справа з Історичними Ігровими Комплексами та розробкою новацьких проб), та поступово, малими кроками втілювати вироблені на цій Майстерні стратегічні цілі. 
Незадовго можна буде ознайомитися з матеріялами Майстерні Старого Орла, які наразі опрацьовуються та систематизуються учасниками зустрічі.
Залишається висловити велику вдячність учасникам Майстерні, які плідно та конструктивно працювали, всім тим, хто долучився до організації зустрічі, зокрема С. О. Олі Свідзинській, яка розповіла про власний досвід участі у Майстерні Старого Орла, чим допомогла краще зрозуміти суть такої зустрічі.
Наснаги до праці та сили долати перешкоди, а ще вміння  тішитися навіть малими здобутками!
Готуйсь!
Ст. пл. вірл. Ірина Янів, Ті

Фотографії тут:

Переглядів: 812 | Додав: Romeo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Таля  
0
А чого не було оголошення про цю Майстерню?
Ми би когось післали обговорити "100 новацьких занять" і "100 новацьких пісень"

Ім`я *:
Email *:
Код *: