Понеділок, 06.05.2024, 07:19

Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Липень » 4 » 1-21 червня проходив табір новаків Тернопільської округи «Мрії збуваються або Подорож у Чоколяндію»
01:57
1-21 червня проходив табір новаків Тернопільської округи «Мрії збуваються або Подорож у Чоколяндію»

Почніть мріяти і бажане збудеться… В цьому переконані новаки Тернопільської округи та їхні  батьки. Діти мали велике бажання поїхати на новацький табір. Їхня мрії здійснилася і вони помандрували у чарівну країну Чоколяндію, де на них чекали Віллі Вонка, його помічники – умпа-лумпи, чудова шоколадна фабрика і багато-багато солодощів.

Все розпочалося чудового червневого дня, коли новаки з Тернополя та Бучача приїхали в ДОК «Лісовий» (с. Скоморохи, Бучацький район, Тернопільська область). Таборовий будинок одразу ожив від новацького сміху, веселощів, очікування нових вражень та подій. Всі були зайняті розтаборуванням і облаштовуванням помешкань. На вечірньому вогнику новаки поринули у казку про хлопчика Чарлі, який дуже хотів побувати на шоколадній фабриці та про його друзів, пригадали про отримані попередньо золоті квитки. Побажавши один одного гарної ночі, поринули у солодкі сни.

Наступного дня кожен рій придумав собі таборову назву, майстрував ройовий прапорець і тотем. На загальнотаборовому вогнику всі  пройшли реєстрацію та представили свої чоколядні рої: «Шоколадні жучки», «Баунті», «Руді і шоколадні песики», «Снікерси», «Шоколадні пірати», «Летючі шипучки», «Іриски», «Мармеладні цукерочки», «Бакети», «Зефірні пінгвіни». Так розпочалося життя у країні Чоколяндія.

Ранкове – «Табір, вставання!» розносилося по цілому таборовому будинку і будило всіх щодня. Руханка допомагала прокинутися і надавала наснаги до праці на цілий день.

Майстерки були просто чудові і захоплюючі, а особливо: лялька-мотанка, розмальовування ангелика, майстрування рухомої мавпочки, ліхтарика, намиста, капелюха і т.д.. Діти отримали масу захоплення і задоволення.

Новацтво охоче брало участь в теренових іграх, мандрівках, змагах, спартакіаді, вечірніх заняттях, пластовому впоряді. Неочікуваним і незвичним для старшого новацтва був тихий алярм, де вони мали змогу побачити місяць через телескоп в другій годині ночі. Незабутньою була мандрівка на «карамельковому човні» в с.Язлівець та до водоспадів.

Не лише новаки показували свої вміння, виховники теж показали свої таланти на шоу «Мій виховник зможе». Брали участь у змазі «Супервиховник табору». Це почесне звання отримав братчик Петро Лапчак.

А який табір без недільної Святої Літургії. Її служив сіроманець пл. сен. пр. о. Елевтерій Геншляк (бр. Ведмідь), ЧСВВ, на змайстрованому Престолі навпроти фігури Пресвятої Богородиці. Однієї неділі Свята Літургія відправлялася на маленькій мандрівці при джерелі поблизу так званих «ближніх водоспадів». В той час з нами молилася вся природа. Це було неймовірне відчуття єднання з Богом.

До проведення табору долучилося багато людей, без котрих ми не мали б вдало організованої програми, чудового відпочинку і гарного настрою, а саме: провід табору, виховними, інструктори та батьки із пластприяту. Кожен з інструкторів чи виховників, хто приїхав навіть на один день, мав велику цінність на окружному новацькому таборі. Всі вклали багато сил та енергії в організацію табору.

Велика подяка видавництву «Школярик» та кондитерській фабриці «ТерА» за надану продукцію для новацького табору Тернопільської округи «Мрії збуваються або Подорож у Чоколяндію» 2014 р. Завдяки цьому новаки отримали блокноти та солодощі.

Подорож у Чоколяндію закінчилася і всі повернулися додому. В кожного залишаться на довго солодкі спогади про таборування. З нетерпінням чекатимемо на початок пластового року, щоб зустрітися з друзями і пригадати новацький табір, шоколадну фабрику, листи Віллі Вонки і умпа-лумпів, які щоночі залишали солодощі для новаків.

Автори – Братчик Ведмідь, сестричка Оксана Шамрик

Ще трохи фото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 990 | Додав: Varyag | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0