Неділя, 19.05.2024, 05:31

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Листопад » 8 » Один рій зі станиці Львів прибрав могили пластунів до Дня пам'яті
15:19
Один рій зі станиці Львів прибрав могили пластунів до Дня пам'яті
"...У могилах на Личаківському цвинтарі поховані пластуни і пластунки для яких Пласт був не тільки відпочинком у формі краєзнавчих мандрівок, приємною розвагою біля палаючої ватри, не тільки Великою грою, а свідомим служінням батьківщині, вишколом, підготовкою до боротьби за визволення поневоленого народу. На карту ставилось нерідко і власне молоде життя"
(пл.сен.Р.Рифяк, з книги "Вічна ватра на Личакові")

Цієї суботи новацький рій станиці Львів, разом зі сестричкою доглянули могили пластунів що поховані на Личаківському кладовищі. 
Почали догляд з могили засновниці Уладу пластунів новаків - Савини Сидорович. Чистили пам'ятники, прибирали листя, бур'ян,  оздоблювали квітами, запалювали свічки, молилися... 
Відомо, пластунів на Личакові поховано багато та доглянуті далеко не всі. Для того щоб встигнути якомога більше, обходили тільки ті, які були на шляху до Ярослава Ярославенка (автора пластового гімну), який  швидше за все, найбільше потребує догляду бо немає родини.
Тож так, по дорозі, відвідали Ю.Шухевича, Я. Цурковського, О.Степанів, ... де потрібно там прибирали, а де ні - запалювали свічки, ставили квіти, молилися.
Також знайомилися з біографією цих людей, адже здебільшого всі вони були видатними вояками, діячами науки, культури, мистецтва, та ін., а тому гідні прикладу та наслідування!

Загалом "прибиралося" жваво і весело, сонячна погода цьому дуже сприяла! Часами, прибираючи одну могилу доглядали і за  тими які поряд бо новачкам шкода що так з іншими...  І вже здавалося якщо вчасно не зупинитись то рій поступово прибере все навколо! :)
Великим здивуванням був стан могили  Я. Ярославенка і тих хто поряд (все сильно заросло і засмітилося...). Новачки втомлювали питаннями "чому так не прибрано?" (на що важко було відповісти)  і "що, невже в нього немає навіть небожів?"...  В результаті новачки вирішили : "станемо їхніми "небожами" бо ми ж пластуни!" :)

... Дуже дякую новачкам за таку невичерпну енергію і радість від творіння доброго!
Сестричка


Переглядів: 866 | Додав: Romeo | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: